ANDERS, VÄLKOMMEN TILL CONTRIBE MALMÖ!

2017-05-10

Vi välkomnar Anders som ny konsult inom java och webb till teamet i Malmö. Anders kommer senast ifrån Advenica där han har jobbat med övervakning och konfiguration av säkerhetskritiska system. Han har ett starkt intresse för IT och teknisk innovation. Som utvecklare motiveras han av att bygga lösningar som genererar affärsvärde. 

Är du också nyfiken på att jobba hos oss? Här kan du läsa mer om att jobba hos oss!

20170210_113752.jpg


BARNSAM - APP SOCIALTJÄNSTEN, VISADES PÅ INNOVATION DAY I KARLSKRONA

2017-05-05

Den 4 maj gick Innovation Day av stapeln i Karlskrona. Digitalisering var den blå tråden under dagen då Blekinge har som mål att vara ledande i Sverige på att utnyttja digitaliseringens möjligheter 2020.

Under Innovation Day kunde man inspireras av spännande presentationer och workshops inom tre fokusområden Telecom/IT, eHälsa samt Marin teknik och även ta del av tekniska tillämpningar i vår DemoArena.

På temat eHälsa visades Contribes app BarnSam - App Socialtjänsten. Det digitala hjälpmedlet som bland annat kan användas för att genomföra de lagstadgade samtalen med familjehemsplacerade barn, därav namnet BarnSam (Barns sammanhang). Den app som har utvecklats är utformad för att tilltala barn och är inbjudande i sin utformning. 

Genom att använda appen BarnSam frigörs tid för socialsekreterare att samtala med barnen och det bidrar även till systematik och kunskap som kan användas på aggregerad nivå. Socialsekreteraren får kunskap om barnets känsla av sammanhang, anknytning och trygghet och det bidrar till att barnet får rätt stöd och hjälp.

Metoden harmonierar väl med lagstiftning och BBIC. Appen frigör tid från administration till tid för samtal med barnen, metod och teknik bidrar också i sig till stärkta relationer och goda möten. Materialet som kommer ut av samtalet används sedan som grund för uppföljning av genomförandeplan och nödvändig dokumentation i personakt. Resultaten kan också användas på aggregerad nivå och ligga till grund för verksamhetsutveckling. 

Barnens egna upplevelser får en mycket tydligare roll; ”Så här har ingen pratat med mig tidigare” och ”Det känns som du förstår mig bättre nu” är respons som kommit från barnen under pilotprojektet. Också socialsekreterarna är nöjda. Kvalitén i uppföljningen höjs och metoden är enkel att använda.

Läs mer här: Cecilia Grefve skriver i sin blogg på Regeringskansliets hemsida

Ladda ner din presentation av BarnSam!

Barnsam - app socialtjänst


BARNSAM NÅR REGERINGSKANSLIET

2017-03-22

Intresse från högsta ort för socialtjänst-appen BarnSam, som utvecklats av oss på Contribe tillsammans med Whtson och som är ett resultat av SICAHT-projektet inom Blue Science Park!

Idag besökte Cecilia Grefve, regeringens samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården, Karlskrona för att titta på hur BarnSam höjer kvaliteten och ökar effektiviteten i de ca 800 uppföljningssamtal med familjehemsbarn som varje år genomförs i Karlskrona. BarnSam lyfts nu fram på nationell nivå som ett mycket bra exempel på hur socialtjänstförvaltningar runt om i landet kan utnyttja digitaliseringen för att utveckla sina verksamheter.

Barnsam

På bilden: Sofia Fries och Ida Öhman,(sittande) från Socialförvaltningen i Karlskrona visar hur BarnSam fungerar för Cecilia Grefve, tvåa från vänster och Pia Tham, ämnessakkunnig på regeringskansliet. Text och bild från: Sicaht

För mer info så kan du gå in på Regeringskansliet och läsa vidare: http://www.socialbarnungdom.se/ovrigt/med-appen-barnsam-barns-sammanhang-tar-karlskronas-socialtjanst-uppfoljningen-av-placerade-barn-in-i-framtiden/

Vi berättar gärna mer!

Kontakt: Roger Gordin Tel: 076-8654650

ALEXANDER, VÄLKOMMEN TILL CONTRIBE MALMÖ!

2017-03-10

Vi välkomnar Alexander som ny konsult till teamet i Malmö. Alexander har senast varit egen företagare och haft uppdrag inom webbutveckling. Han brinner för teknologi, utvecklat två spel samt jobbat med en mängd olika webbprojekt inom marknadsundersökning och diverse hobbyprojekt.

Alexander

MARTIN, VÄLKOMMEN TILL CONTRIBE MALMÖ!

2017-02-22

Vi välkomnar Martin som ny konsult till teamet i Malmö. Martin kommer senast från en webbyrå där han designat och skapat webbplatser, kampanjsajter, social-media-kampanjer, tävlingar, formulär, årsredovisningar online och en hel del annat.

Martin, välkommen till Contribe Malmö!

RÖSTA PÅ INTERNET CAMP - SISTA CHANSEN ATT RÖSTA I SURFA LUGNT-PRISET 2017

2017-01-10

På Contribe är vi oerhört stolta och glada över att vårat initiativ Internet Camp har nominerats till Surfa Lugnt-Priset 2017.

Surfa Lugnt driver ett nationellt initiativ för att höja skolans och vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet. Syftet är att bejaka det positiva som finns i ungas liv på nätet, som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte, och samtidigt ge föräldrar och andra vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna på internet, som till exempel e-mobbning och integritetsfrågor.

Åtta kandidater nominerades till Surfa Lugnt-priset 2017. Nu kan du säga din mening genom att rösta på din favoritkandidat!

Vilken verksamhet tycker du inspirerar och gör skillnad till kommunikation, engagemang och kunskapsutbyte mellan unga och vuxna på och om nätet?

Sista röstningsdatum är 15 januari 2017.

Contribes initiativ, Internet Camp, är ett läger som får mellanstadieelever att tänka till kring rättigheter, skyldigheter, upphovsrätt och källkritik. På lägret får deltagarna, utöver att ha kul och träffa nya kompisar, lära sig hur man är Internetsmart, hur man gör sin egen hemsida och hur man i övrigt använder Internet på ett bra sätt. Läs mer här: http://www.internetcamp.se/

RÖSTA GÄRNA!

http://surfalugnt.se/rosta-surfa-lugnt-priset-2017/

FRUKOST MED VÅR TRIBE I GÖTEBORG

2016-12-06

Fredagar under december äter vi gemensam frukost på kontoret. Det är trångt men det är kul att samlas en stund på morgonen. Så fort vi har flyttat till Lindholmen (februari) kommer vi att ha betydligt mer utrymme. Men, du är varmt välkommen redan nu, vi tränger ihop oss. Så passa på att komma förbi o prata o få lite frukost!

Fredagar i december, 08.30! Meddela gärna mikael.westerlind@contribe.se att du kommer!

Frukost

CONTRIBE VINNER RAMAVTAL MED ESS I LUND

2016-12-02

Contribe har nyligen tecknat ramavtal med ESS – en europeisk forskningsanläggning som byggs i Lund, i samarbete med EC Konsult. Avtalet omfattar mjukvaruutveckling och test av kontrollsystemet som ska se till att anläggningens olika delar fungerar. Avtalet omfattar två år med möjlig förlängning med ytterligare tre år.

“ESS är ett enormt projekt och vi är naturligtvis väldigt stolta att få vara med att bidra till detta under flera år framöver”, säger Roger Gordin, VD på Contribe i Malmö.

European Spallation Source (ESS) byggs i nordvästra Lund, en unik forskningsanläggning baserad på världens mest kraftfulla neutronkälla. Forskarna på ESS kommer att kunna studera olika typer av material för att förstå hur de är uppbyggda och fungerar ungefär som i ett gigantiskt mikroskop. Neutroner används för att analysera prover på atom- och molekylnivå. ESS kommer att öppna vägen för framtida forskningsgenombrott inom medicin, miljövetenskap, klimat, kommunikation och transport.

“På Contribe vill vi genom vår mission bidra till att “Förenkla framtiden” vilket blir väldigt konkret när vi har ett samarbete med ESS”, avslutar Roger Gordin.

VÄLKOMMEN PAUL OCH GRATTIS TILL UPPDRAGET!

2016-11-04

Vi välkomnar Paul som började på kontoret i Malmö i tisdags. Paul börjar sitt nya uppdrag redan nästa fredag så vi passar även på att gratulera till detta.

Paul Mallon

VÅR TRIBE I KARLSKRONA HAR FLYTTAT IN PÅ GRÄSVIK

2016-11-04

Nu har triben i Karlskrona landat på sitt nya kontoret uppe på Gräsvik. Våra nya lokaler ligger vägg i vägg med Blue Science Park vilket bådar för ett bra samarbete framöver!

Gräsvik

VÄLKOMMEN ROGER!

2016-10-24

Vi välkomnar vårt senaste tillskott, Roger Håkansson!

Roger Håkansson

VÄLKOMMEN RIKARD!

 2016-10-13 

Vi välkomnar Rikard som började på kontoret i Malmö i måndags. Rikard har lång och bred erfarenhet som utvecklare och i konsultrollen!

Rikard Jansson liten

INFLYTTNINGSFEST! - CONTRIBE HAR DRABBATS AV VÄXTVÄRK

2016-10-04

Idag sitter 40 av branschens stjärnor hos oss, nu tar vi nästa steg i nya lokaler på tre av fyra orter. Det har varit trångt ett lite tag, kostymen har suttit lite tight. Efter mycket letande har vi äntligen hittat lokaler som känns Contribe! Kreativ miljö, rejäla ytor, aktivitetsbaserat…

För att hösten och vintern inte ska kännas så grå vill vi gärna passa på att fira tillsammans med dig!

Save the date för våra inflyttningsmingel:

  • Karlskrona 23 november
  • Malmö 24 november
  • Göteborg 2 februari 2017
INFLYTTNINGSFEST! - CONTRIBE HAR DRABBATS AV VÄXTVÄRK

KARLSKRONA TEST GATHERING - KENNETH SJÖKRANS FRÅN CONTRIBE FÖRELÄSER

2016-10-03

Det närmar sig Karlskrona Test Gathering #9 som går av stapeln redan nu på fredag. Här kan du träffa vår alldeles egna Kenneth Sjökrans som föreläser om “Continuous testing, verification and combination testing of software & hardware”.

Här kan du läsa mer om Kenneth! Här kan du läsa mer om Karlskrona Test Gathering

Kenneth Sjökrans


CONTRIBE HJÄLPER SOCIALTJÄNSTEN ATT SPARA DRYGT 800 ADMINISTRATIONSTIMMAR PER ÅR

2016-09-16

Det finns ett stort intresse hos kommunerna i Blekinge för appen som ska minska administrationen inom socialtjänsten. Projektet har startats genom ett samarbete med Blekinge Kunskapscenter, Landstinget Blekinges forsknings- och utvecklingsenhet där alla fem kommunerna i Blekinge jobbar tillsammans med nationella och internationella universitet.

Först ut att köra igång detta forskningsprojekt är Karlskrona som börjar redan nu i september att använda appen. Det är socialsekreterarna som regelbundet möter barn och ungdomar placerade i familjehem som får ett verktyg för att dra ner på administrationen. Bara i Karlskrona gör socialtjänsten årligen drygt 800 uppföljningsmöten med barn och ungdomar. I samband med mötet fyller man i ett specifikt formulär med papper och penna. Pappersarbetet som följer är ca 1 timme per möte, 800 timmar per år.

Appen är en integrerad del i Whtson - en social intranätplattform med ett Facebookliknande utseende. Whtson är framtagen av Peter Mattsson som är VD för Whtson, läs gärna mer här: http://getwhtson.com/ Appen som Contribe har tagit fram tillsammans med Peter fungerar på en ipad/platta där man fyller i svaren på hur man känner sig genom att pricka i mer eller mindre glada emojis på en skala 1 till 5. Det går snabbt och man får direkt feedback på hur det har utvecklat sig sedan sist och kan på så vis följa upp med frågor som ”hur kommer det sig att du känner dig gladare nu än vid förra tillfället vi sågs?”. Socialtjänsten som har en tung administration får genom appen möjlighet att spara runt 800 timmar per år bara i Karlskrona genom att digitalisera sitt tidigare pappersarbete genom en enkel app.

Contribe hjälper socialtjänsten att spara drygt 800 administrationstimmar per år

NYHETER