BARNSAM FINALIST I INUSE AWARD 2017

2017-09-27
inuse award.jpg

inUse Award har publicerat finalisterna i årets tävling. Contribes app BarnSam är en av de elva lösningar som gått vidare till final. Här konkurrerar vi med exempelvis iZettle, Kry, Min Doktor och Tink. Vinnaren presenteras på prisutdelningsgalan den 5 oktober på Vasateatern i Stockholm. 

InUse Award lyfter fram de goda exemplen och belönar de bästa svenska användarupplevelserna. Lösningarna som gör skillnad  och som gör vardagen enklare och roligare hyllas. Läs mer om BarnSam här: BarnSam en del av förbättringsresan

MALMÖ VÄXER - VÄLKOMMEN TILL VÅR TRIBE

2017-09-18

Vi välkomnar Isac och Ben som började på Contribe i Malmö i september. Ben är en grym fullstackutvecklare med .net som specialitet. Isac är stjärnan på web. Superkul att ha med er i vår Tribe! 

536_1505719405110.jpeg
20170918_091616.jpg

 Är du vår nästa kollega? Läs mer här om vad vi söker!
Vill du läsa mer om oss? Contribe, ett IT-konsultbolag som alla andra?

BARNSAM HAR NOMINERATS TILL INUSE AWARD 2017

2017-09-08

inuse award.jpg

inUse Award lyfter fram de goda exemplen och belönar de bästa svenska användarupplevelserna. Lösningarna som gör skillnad  och som gör vardagen enklare och roligare hyllas. På Contribe är vi otroligt stolta att vår app BarnSam har nominerats. Vinnaren presenteras på prisutdelningsgalan den 5 oktober på Vasateatern i Stockholm. 

Läs mer om BarnSam här: BarnSam en del av förbättringsresan

INTEGRATION AV FORTNOX TILL ECOBRÄNSLE

2017-09-01

Just nu jobbar vi med ett Fortnox-projekt för Ecobränsle i Karlshamn!

eco-bransle-logo.png

Ecobränsle är ett bolag som levererar Sveriges bästa helt förnyelsebara drivmedel. Företaget har 70-tal tankstationer runt om i Sverige. Kunderna är taxibolag, åkerier och bussbolag. Företaget växer kraftigt då marknaden utvecklas mycket positivt. Sedan flera år tillbaka använder Ecobränsle olika IT-system i sin verksamhet. Fortnox används för fakturering och bokföring, webfuel för tankning m.fl. För att skapa en fullt automatiserad hantering, där fakturaunderlagen hämtas från webfuel (pumpsystemet) in till Fortnox, har Ecobränsle vänt sig till Contribe och bett oss att bygga en integration mellan webfuel och Fortnox. Vår uppgift är att hjälpa Ecobränsle med att effektivisera sina processer ytterligare för att skapa förutsättningar för tillväxt. Projektet fortlöper under hösten och skall vara levererat i slutet av året.

Vill du veta mer om vad Contribe gör? Läs vidare här:
Contribe tecknar samarbetsavtal med Fortnox
Hur digitaliseringen tar ditt företag in i framtiden
För mer information om detta eller liknande projekt kan ni vända er till,
Marcus Nilsson
vice VD/Försäljningschef
Contribe - Vi förenklar framtiden!
Web: www.contribe.se | Mobil: +46 70 527 01 00
Skype: marcus.nilsson396 | E-post: marcus.nilsson@contribe.se

INSLAG OM BARNSAM PÅ SVT NYHETER

2017-08-31

Socialtjänsten i Karlskrona har genom en ny digital metod gjort uppföljningssamtalen med barn och unga som är placerade i familjehem bättre. Karlskrona kommun hade några tunga år i samband med fallet med flickan Yara då man fick mycket kritik vilket bla har lett fram till de nya metoderna i BarnSam.

– Man kan väl säga att det här är en del av förbättringsarbetet som föreslogs i handlingsplanen för barn- och ungdomsvården i Karlskrona. Men det finns ett flertal andra åtgärder som ska påbörjas, säger Anette Gladher.

Anette Gladher, kommunledningsförvaltningen Karlskrona kommun, berättar mer om BarnSam på SVT Nyheter. Se inslaget nedan. Här kan du läsa vidare om inslaget!

BarnSam

Vill du läsa mer om BarnSam? Då vill jag tipsa dig om följande inlägg:
BarnSam når regeringskansliet
BarnSam visades på Innovation Day
BarnSam en del av förbättringsresan
För mer information om BarnSam, kontakta:
Marcus Nilsson
vice VD/Försäljningschef
Contribe AB
Mobil: 070-527 01 00
E-post: marcus.nilsson@contribe.se 

BARNSAM EN DEL AV FÖRBÄTTRINGSRESAN

2017-08-29

Vid 5 tillfällen under augusti och september kommer rikskonferensen ”Förbättringsresan” att köras på olika platser i Sverige. Först ut är Malmö med start idag där Karlskronas socialchef, Annette Gladher samt Cecilia Grefve, regeringens samordnare för barn och ungdomsvården, kommer att prata om BarnSam inför representanter från alla Sveriges kommuners socialförvaltningar. En fantastisk möjlighet för oss och BarnSam. 

BarnSam

Karlskrona – nominerad till Årets digitaliseringskommun, berättar om satsningar och framtidstro. Nu testas, BarnSam, ett nytt arbetssätt för barn- och ungdomsvården. En metod och innovation som sprungit ur Familjehemsvårdens egna behov. Metoden syftar till att med hjälp av tydlig struktur på samtalen stärka barns möjligheter att vara delaktiga i sin egen vård och ge barnet reell möjlighet att påverka sin livssituation. Metoden ger barnets socialsekreterare kunskap om barnets känsla av sammanhang, anknytning och trygghet och bidrar därmed till att barnet ska få rätt stöd och hjälp. Genom att använda metoden och den digitala tekniken frigörs tid för socialsekreterare att samtala med barnen och bidrar även till systematik och kunskap som kan användas på aggregerad nivå. 

För mer information om BarnSam, kontakta:

Marcus Nilsson
vice VD/Försäljningschef
Contribe AB
Mobil: 070-527 01 00
E-post: marcus.nilsson@contribe.se 

CONTRIBE TECKNAR SAMARBETSAVTAL MED FORTNOX!

2017-08-17
Contribe konsultpartner Fortnox

Contribe har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal med Fortnox när det gäller att hjälpa deras kunder med kundspecifik utveckling. Det kan handla om integrationer mot andra system eller skapa applikationer som skall knytas ihop med Fortnox på något sätt. Vi på Contribe är mycket glada över samarbetet och vi är stolta över att få samarbeta med Sveriges ledande leverantör av IT-lösningar inom bokföring och fakturering för små företag.

Contribe är ett entreprenörsdrivet IT-konsultbolag företag med ett 40-tal anställda. Vi har genom årens lopp byggt upp en stark kompetens att hjälpa företag att skapa affärsnytta med smarta IT-lösningar eller som vi säger i vår slogan, "Vi Förenklar Framtiden!" 

Läs mer om Contribe!

För mer information, kontakta:
Marcus Nilsson
vice VD/Försäljningschef
Contribe AB

fortnox logo.png

Mobil: 070-527 01 00
E-post: marcus.nilsson@contribe.se

Eric Damberg
Marknadsansvarig Integration
Fortnox AB
Mobil: 0734-399 993
E-post: eric.damberg@fortnox.se  Söker du nya utmaningar? Vi växer, läs mer här!

VARFÖR TRIBE?

2017-07-05

Som IT konsultbolag har vi inspirerats av Seth Godin, en amerikansk entreprenör, författare och föreläsare. Han pratar om tribes bla i sin bok med samma namn men även på Ted Talks. Om du är nyfiken på vad som inspirerat oss, kika här: Seth Godin: The tribes we lead

IT konsultbolag inspirerat av Seth Godin


ÄR DU VÅR NÄSTA IT-KONSULT?

2017-07-03

contribe_tattoo.jpg

Du vet väl om att vi söker fler kollegor till alla våra kontor? Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster! 

Du kan också läsa mer om oss i vår folder som du kan ladda ner genom att klicka på knappen nedan. 

Läs mer om oss här!

HUR DIGITALISERINGEN TAR DITT FÖRETAG IN I FRAMTIDEN

2017-06-29

Många svenska bolag står i startgroparna för att hoppa på digitaliseringståget. En del kanske till och med känner att de missat tåget då digitalisering som modeord har varit på tapeten ett tag. Du känner säkert igen dem: Industri 4.0, Smart healthcare, Di-conomy, Smart Cities osv. Men frågan är, vad menar man egentligen?

digital-art-182223_640.jpg

För många handlar det om att förenkla processer genom e-tjänster, mobilappar och API:er (sk "front-end") men om vi skulle ta att kombinera ett modeord med ett annat, som i och för sig hängt med ett bra tag så får vi något mer: Digitalisering + Innovation = Konkurrenskraft! I kombinationen av innovation och digitalisering har vi lite annat att hämta utöver processförenklingar, nämligen att utmana traditionella affärsmodeller och skapa nya inkomstkällor med digitaliseringen som verktyg. 

laptop-2411303_640.jpg

I Radars rapport "Viktiga IT-områden att prioritera under 2017" talar man om digitaliseringscirkeln som innefattar Business Management, Infrastruktur, Business Innovation och Digital Solutions som fyra områden att applicera sin digitalisering på då man istället för enbart "front-end" digitalisering uppnår en genomgående "end-to-end" digitalisering. Radar skriver även att idag spenderas årligen över 17 miljarder SEK på digitaliseringsinvesteringar men det är det starkats växande investeringsområdet med en ökningstakt om 18% per år de närmaste åren. 

Hur kan ditt företag skapa nya intäkter genom digitaliseringen? Vad är din "end-to-end" lösning?

Nyfiken på att läsa vidare och få lite mer inspiration?

Till Radars rapport!

CONTRIBE, ETT IT KONSULTBOLAG SOM ALLA ANDRA?

2017-06-21

Hos IT konsultbolaget, Contribe, är lön, kompetensutveckling och trevliga kollegor hygienfaktorer. Det är självklart för oss att du får en bra lön. Det är också självklart att kompetensutveckling är en viktig del när vi jobbar med tekniknära tjänster där tekniken hela tiden utvecklas. Ska vi vara top of mind hos våra kunder så är det naturligt att vi hänger med tekniken i utvecklingen. Trevliga kollegor är också en självklarhet. Vi vill jobba med duktiga och trevliga människor precis som du!

Contribe, ett it konsultbolag som alla andra?

Nyfiken på vilken typ av uppdrag vi har? Läs mer här!Det som du dessutom får på Contribe är känslan av det lilla bolaget med det stora bolagets resurser. Med detta menar vi att vi är mindre kontor där alla känner alla, du blir en viktig del i teamet. Dessutom tillhör du en tribe där alla älskar samma tekniker som du gör. Där ni tillsammans utvecklas och bygger er kompetensutveckling ihop. Samtidigt blir du en del av ett större sammanhang där vi finns på fyra orter med något olika inriktning för att matcha lokala behov så som bilindustrin och telekombranschen. Vi har också ett systerbolag som bidrar till en spännande och växande affär där vi har möjlighet att påverka. 

Läs mer om oss här!

Våra värderingar är centrala för oss! Nedan kan du läsa mer om vad dessa betyder för oss: 

Glädje – vi är stolta tribe medlemmar som har kul ihop. Vi uppmuntrar olikheter och vi finns här för varandra. En del av glädjen är också samarbetet varför de tre musketörernas motto matchar oss väl: ”Unus pro omnibus, omnes pro uno” (En för alla, alla för en)

Enkelhet – vi är raka, möter alla med enkelhet och pratar teknik på ett sätt som alla förstår. Vår vision är just att ”Vi förenklar framtiden!”. Vi inspirerar till att påverka genom enkelhet.

Passion – vi har valt att tillhöra vår tribe eftersom vi alla delar vår passion för tekniken. Det är mer som en livsstil och ett kall än något vi har lärt oss i skolan.

Mod – att gå utanför boxen tillhör vardagen. Det är ofta här vi finner enkelheten när vi vågar tänka i nya banor. 

Som ett entreprenörsdrivet bolag bygger vi framgång genom nätverk, kultur och teamarbete. Det som alltid är genomgående är vår konsultmässighet, vi är professionella i mötet med kund. Vi ska ses som en sakkunnig rådgivare, vi lär oss och har förmågan att sätta oss in i nya saker snabbt. Vi är alltid trevliga, tillmötesgående, flexibla, representabla och goda förebilder för Contribe. Vi smälter in hos kunden och vi bygger våra egna varumärken i enlighet med Contribe.

CONTRIBE - ETT IT KONSULTBOLAG SOM SATSAR PÅ ROLLEN SOM ARBETSGIVARE

2017-06-16

Contribe är IT konsultbolaget som valt att prioritera sin roll som arbetsgivare högst upp på listan av To-dos. I visionen trycker vi på vår roll som arbetsgivare och även i vår affärsidé.

"En arbetsgivare i toppklass, det är precis vad vi strävar efter. Idag har vi kommit en bit på väg men det finns alltid mer att göra", säger Roger Gordin som är VD för Contribe. 

Contribe moln-1.jpg

Ett av våra våra verktyg för att lyckas är att genomföra VD-samtal med alla våra konsulter. I dessa möten har konsulterna fått lyfta högt och lågt till vår VD som sedan har sammanställt dessa kommentarer till actions som vi kommer att åtgärda efterhand beroende på prioritet. Det har även framkommit en hel del positiv återkoppling som vi har sammanställt i cloud collaget nedan.

Är du nyfiken på att veta mer om Contribe som arbetsgivare? Klicka på knappen "Välkommen till Contribe!" nedan för mer information! Du kan även gå direkt till
våra lediga tjänster för att läsa mer. Är du nyfiken på vilken typ av uppdrag vi har, klickar här för ett exempel. 

Välkommen till Contribe!

CONTRIBE BYGGER NYTT SYSTEM TILL LINNÉUNIVERSITETET

2017-05-30

Contribe bygger nytt system för hantering av tentamen till Linnéuniversitetet. Ett flexibelt system med flera moduler och kopplingar till externa system som exempelvis Ladok.

Linnéuniversitetet har ca 14 500 heltidsstudenter och hanterar omkring 61 000 tentanders per år. 

Nytt system för hantering av tentamen Linnéuniversitetet

 Skulle du vilja vara med i den här typen av projekt? Vi söker fler utvecklare! Läs mer här! Du kan också ladda ner vår folder genom att klicka nedan:

Välkommen till Contribe!

 Contribe i samarbete med Linnéuniversitetet

DAGS ATT DIGITALISERA DIN VERKSAMHET? WHTSON KAN HJÄLPA DIG!

2017-05-23

Visste du att det finns möjlighet att söka pengar i form av digitalisering checkar?

Om ni är ett mindre företag med 2-49 anställda och omsätter minst 3 miljoner då skulle ni kunna söka digitaliseringscheckar som ska skapa ökad konkurrenskraft och förnyelse i ditt företag genom digitalisering. Det kan handla om allt från att ta fram en digital strategi kopplad till affärsplanen till att identifiera nya affärsmodeller och effektivisera digitala processer och system.  Läs mer här!

På Contribe har vi plattformen Whtson som gör att vi på ett enkelt sätt kan skapa plattformsoberoende appar för att snabbt och enkelt digitalisera era processer. Vi berättar gärna mer! 

Jag vill veta mer!

Whtson


ANMÄLAN TILL INTERNET CAMP ÄR ÖPPEN

2017-05-19

Går du i fyran, femman eller sexan? Då är Internet Camp något för dig!

Internet Camp är det bästa daglägret som får mellanstadieelever att tänka till kring Internet. Man funderar över rättigheter, skyldigheter, upphovsrätt, källkritik och mycket annat. Och framförallt så lär man sig att vara producent av innehåll snarare än endast konsument.

Läs mer här!

Läsa om tidigare år, klicka här!

Internet Camp


NYHETER